ČLENSTVÍ

Práva a povinnosti členů se řídí Stanovami Sdružení AMBRA, z.s.

Členské příspěvky 2019

schválené členskou schůzí Sdružení AMBRA dne 1.12.2018

• A) pasivní člen s vlastním koněm ustájeným jinde - 1100,- Kč ročně za členství v ČJF
  • B) pasivní člen docházející ke koním nepravidelně nebo jen sezónně - 100,- roční příspěvek na členství v ČJF a platby za lekce dle ceníku.
  • C) pasivní člen docházející celoročně pravidelně (kroužek AVK). Docházka do oddílu je 1x týdně ve zvolený den. V tento den má člen zajištěný jezdecký výcvik - na jízdárně nebo v terénu nebo se pracuje s koněm ze země. Odpolední program začíná obvykle mezi 14-15:00, nejprve se pracuje, pak se jezdí a následuje péče o koně, krmení, shrnutí odpoledního programu. V případě nepříznivého počasí se o koně pečuje ve stáji, event. se probírá teorie nebo se trénuje na barelu. Člen může chodit i ostatní dny, a pokud bude volný kůň, může jezdit - to se však odvíjí od toho, jak je aktivní = jak se podílí na chodu stáje. Velmi aktivní a spolehlivé členy vítáme a rádi se jim věnujeme. Děti ve věku do 9 let (včetně) platí v roce 2019 členský měsíční příspěvek 300 Kč, ostatní 600,- Kč plus roční poplatek 100 Kč za členství v ČJF.
  • D) Aktivní členové zajišťující každodenní provoz stáje a všech aktivit - platí roční členství 100,- Kč v ČJF a 100,- Kč/měsíčně.

Členství v ČJF je nutné zaplatit vždy do 31. ledna daného roku. Měsíční členské příspěvky jsou splatné do konce každého měsíce převodem na účet Sdružení AMBRA nebo hotově proti d.dokladu. Lze platit předem i později - v takovém případě pouze na základě domluvy s vedením spolku.

Nevyčerpané jízdy z důvodů na straně Ambry se nahrazují, nevyčerpané lekce ze strany člena se nenahrazují vyjma závažných zdravotních důvodů, členské příspěvky se nevracejí.

Zde si můžete stáhnout přihlášku do Sdružení AMBRA, z.s. na rok 2019

Brigády 2019

• Každý člen kromě A) a B) se podílí na... zvelebování a údržbě areálu, péči o výstroj, vyklízení ohrad od koblih, přesouvání ohrad, natírání, každotýdenním úklidu domečku a jeho okolí, mytí oken ve stáji, sklizni sena nebo kompletní dopolední či odpolední službě  (krmení, napájení, místování, stlaní, vyvádění koní do výběhu a z výběhu, příprava sena, krmení, úklid - pro členy od 15 let, vždy za dohledu některého z dospělých, zkušených členů). Termín brigád se vždy dohodne podle možností členů.
  • Samozřejmostí pro všechny členy kromě A)a B) je přímá práce u koní! = nepočítá se do brigád! Jde o čištění koní, běžný úklid boxů, výpomoc s krmením, umytí udidel po jízdě, zapojení do přípravy akcí, asistence u kování nebo veterinárních zákroků, výpomoc s hiporehabilitací - tyto práce jsou součástí získávání praktických dovedností a znalostí a jsou součástí ježdění.
  • Nejčastěji docházející členové, kteří nejvíce vypomáhají v provozu, mají přednostní nárok na tréninky, přidělení stálého koně a VIP zacházení:) - proč? Protože z nich rostou ti nejzkušenější koňáci, kterých si každý jezdecký klub považuje.

Sdružení AMBRA, z.s.