Provoz hiporehabilitace v souvislosti s Covid 19

14.03.2020

AKTUALIZACE 10.května 2020: provoz hiporehabilitace běží kromě dopoledních skupinových aktivit za hygienických opatření, která odpovídají momentální situaci.

Provoz individuální hiporehabilitace a jezdeckého kroužku přerušen - pokud začneme, pak za násl. podmínek. Dík za pochopení.

• berte dětem vlastní přilbu, přilby v současné době nepůjčujeme
  • dejte dětem rukavičky, pokud bude teplo, tak slabé, madla a další výstroj může použít během dne víc klientů
  • u Domečku bude nainstalované kempové umyvadlo s mýdlem, tekoucí vodou, ručník nebo ubrousky na utření nemáme
  • nejezděte, prosím,  na koně, pokud máte vy nebo dítě příznaky onemocnění dýchacích cest (něco jiného je alergie, astma, což není překážkou terapie, výcviku)
  • po skončení lekce prosíme o odjezd a nesetrvávání na kolbišti, kam přijíždí další klienti
  • děkujeme za pochopení

Užijte si aktivitu u koní na čerstvém vzduchu

- je to zdravé a posílí pozitivní myšlení.

Vyjádření České jezdecké federace

Z výkladového stanoviska vydaného ČUS tedy plyne, že běžného provozu jezdeckých klubů, jezdeckých škol, ustajovatelů, či areálů poskytujících prostory pro pohybování a trénování koní se úplný zákaz provozu a vstupu osob (klientů) netýká, neboť se vztahuje výhradně na vyjmenovaná sportovitě, tedy posilovny, přírodní a umělá koupaliště, solária, sauny, wellness služby, hudební a společnské kluby, zábavní zařízení, veřejné knihovny a galerie. Ale i na zařízení poskytující služby spojené s koňmi se samozřejmě vztahuje podmínka přítomnosti maximálního počtu 30 osob na daném sportovišti ve stejný čas